به گزارش سینماپرس، آیین اختتامیه بیستودومین جشنواره قلم زرین عصر چهارشنبه -۱۳ تیر ۱۴۰۳- در کتابخانه پارک شهر برگزار شد، راضیه تجار با اشاره به عمر ۲۲ ساله جشنواره قلم زرین گفت: این جشنواره عمر طولانی دارد، چه بسیار جشنوارههایی که متولد و میرا شد. این جشنواره معتبر در حوزه ادبیات است.
دبیر جشنواره قلم زرین ادامه داد: آثاری که معرفی شدند نامشان را حفظ کردند و در مسیر معرفی پیش رفتند.
برگزیدگان جشنواره قلم الگوی جامعه ادبی
محمدرضا سرشار با اشاره به اینکه این جشنواره برای نخستین بار به جای ۱۴ تیر یعنی روز قلم، در ۱۳ تیر برگزار میشود، گفت: جشنوارهها دستاوردهای مختلفی دارند. در جشنواره آثار برگزیده برای جامعه معرفی میشود. همچنین آثار برگزیده در جشنواره برای دیگر نویسندگان الگوسازی میکند. جشنوارهها موجب گرم نگه داشتن تنور کتاب میشود. همچنین از نظر مادی کمبود حقالتالیف کتابها جبران میشود.
این نویسنده درباره مشکلات جشنوارهها توضیح داد: جشنواره قلم زرین جزئی از بادوامترین جشنوارهها است، در حالی که تعدادی از جشنوارهها نمیتوانند ادامه داشته باشند. عضو انجمن قلم درباره عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حمایت از دوام جشنوارهها بیان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همه جشنوارهها فارغ از دیدگاه جشنواره کمک میکند، برخی از جشنوارهها با قطع کمک وزارت فرهنگ تعطیل میشوند. تعدد جشنوارهها در کشور ما باعث شده گزینشها در بسیاری از مواقع علمی و ادبی نباشد.
وی افزود: عده منتقدان در کل کشور در عرصه داستان کمتر از ۱۰ نفر هستند، باید فکری در این حوزه شود. منتقد باید نقد چاپ و منتشر شده در فضای علمی داشته باشد.
سرشار با تاکید بر اینکه جشنوارههای ادبی در کشور مهم و سرنوشتساز اند، گفت: جشنوارههای دولتی به این دلیل که با تغییر دولتها جریان انتخاب تغییر میکند، عادلانه نیست. جشنوارهها باید زیر نظر نهادی باشد که با تغییر دولتها رویکرد آنها تغییر نکند. فرهنگ نباید دستخوش رفتوآمدهای سیاسی قرار بگیرد.
ارسال نظر